• 1- 2 napos

    Ingyenes szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Minden rendeléshez

  • 180 napos

    cseregarancia

BRÉKING: Antonelli már májusban a F1-es pilóta lehet!

BRÉKING: Antonelli már májusban a F1-es pilóta lehet!

Krisztián Márk Tóth |

Méghozzá a Williams istállónál, ahol ezzel együtt elengednék Logan Sargeant kezét. Ám ahhoz, hogy Andrea Kimi Antonelli minden idők legfiatalabb Formula-1-es versenyzője lehessen, az FIA-nak szabályt kell(ene) módosítani.

A Mercedes, akinek a neveltje az olasz versenyző, el is követ mindent, hogy ezt elérje, ugyanis Toto Wolffék nem szeretnének még egyszer a Max Verstappen csapdába esni. Ki ne tudná, hogy anno a Verstappen család a Mercedesnél is kopogtatott, de akkor még süket fülekre találtak az istállónál. A sztori azóta mindenkinek ismert, Verstappen a Red Bull Racinggel futott be és nyert eddig három világbajnoki címet, érkezésének hatására pedig 18 évre emelték fel a debütáló kort a Formula-1-ben.

Antonellit tulajdonképpen semmi más nem gátolja meg a bemutatkozásban, csak a zsenge életkora. Olasz/német F4 bajnokként és Formula Regional by Alpine sorozat megnyerésével megszerezte a bemutatkozáshoz szükséges licenc pontmennyiséget, Sargeant helye pedig finoman szólva sincs bebetonozva a Williamsnél. Sajtóértesülések szerint az FIA hajlik arra, hogy változtasson a saját maga által hozott szabályon, így Kimi Antonelli hazai közönség előtt, Imolában, az Emilia Romagna Nagydíjon mutatkozhatna be. Érdekes és izgalmas lehetőség ez, kíváncsian várjuk, mi lesz belőle…