• 1- 2 napos

    Ingyenes szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Minden rendeléshez

  • 180 napos

    cseregarancia

Már ma HIVATALOS lehet Newey TÁVOZÁSA

Már ma HIVATALOS lehet Newey TÁVOZÁSA

Krisztián Márk Tóth |

Egyre inkább élesedik a helyzet Adrian Newey körül, akit az elmúlt napokban a Scuderia Ferrarival és az Aston Martinnal is kapcsolatba hoztak. Erős sajtóinformációk utalnak arra, hogy a Red Bull Racing ma hivatalosan is bejelenti Newey távozását.

Newey távozásának hátterében Christian Horner „ügye”, valamint a kettejük erősen megromlott kapcsolata húzódhat. További fontos szempont lehet a költségvetési plafon, hiszen a brit géniusz a Red Bull három legjobban kereső embereinek egyike. Pletykák szerint a mérnökzseni neheztel Hornerre, amiért az nem elsősorban rá, hanem a Pierre Waché - Enrico Balbo duóra építené a Red Bull jövőjét. Egy mindig jól értesült német szaklap már kész tényként hozza le, hogy itt a vége:

„Ma hivatalossá válik: a Red Bull Racing egy sajtóközleményt fog kiadni és szétküldeni, ami megerősíti Adrian Newey sztártervező távozását. Ezt egy Neweyhoz közeli Dél-Afrikai forrásból tudtuk meg.” ­- írja az F1-Insider.

Hogy mindez hosszútávon milyen hatással lehet az istálló teljesítményére, az még csak sejthető, de így már kezd érthetővé válni, miért is kacsingat kifelé Max Verstappen…