• 1- 2 napos

    Ingyenes szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Minden rendeléshez

  • 180 napos

    cseregarancia

NINCS MEGLEPETÉS: Sprintgyőzelem után SIMA Verstappen POLE

NINCS MEGLEPETÉS: Sprintgyőzelem után SIMA Verstappen POLE - FansBRANDS®

Krisztián Márk Tóth |

A hajnali sprintverseny sima Verstappen sikere után a Kínai Nagydíj „tényleges” kvalifikációján az volt a kérdés, hogy vajon megismétli-e mindezt a holland?

A sprintfutam végül Max Verstappen, Lewis Hamiton, Sergio Perez sikerével zárult, de az időmérő már nem alakult ilyen fényesen, pláne nem Hamilton számára. A brit egészen simán esett ki a Q1-ben, őt követte Guanyu Zhou, Kevin Magnussen, Yuki Tsunoda és Logan Sargeant. Az élen ellenben meglepetést nem láthattunk, a folyamatosan javuló pályán Max Verstappen vitte a prímet, megelőzve Charles Leclercet és Lando Norrist megelőzve megnyerte az első etapot.

A Q2 azonnal egy nagy hibával indult, Carlos Sainz dobta el a Ferrarit, piros zászlós fázist előidézve. A spanyolnak szerencséje volt, épphogy csak lekoccolta az autóját, amit simán rendberakott a szerelőcsapat, így folytathatta a szerpelését. Méghozzá hogy! A harmadik helyen sikerült a továbbjutnia a meglepetést nem okozó, simán az élen záró két Red Bull mögött. Annál döbbenetesebb volt viszont Nico Hülkenberg és Valtteri Bottas Q3-ba kerülése, a kiesők tekintetében viszont már nem kaptuk fel a fejünket, oda a két Alpinet, Daniel Ricciardót, Alexander Albon, na meg Lance Strollt jegyezhettük fel.

Jöhetett a Q3, ahol az első lövések után Verstappen – Alonso – Perez sorrendet vízonálhattunk. Végül mindez nem sokat változott, hiszen az utolsó ezredeket is kipréselve mindössze annyit változott a felállás, hogy Max Verstappen mögé Sergio Perez ért fel, megelőzve a szenzációsan autózó Fernando Alonsót. Érdekesség, hogy az előző hétvégéket remeklő Scuderia Ferrari autói csak a 6-7 pozícióba voltak jók, mindkét McLarennek sikerült Carlos Sainzékat megelőznie. Folytatás holnap reggel, a Kínai Nagydíjjal!