Sale 20-30-40%

  • 1-2 napos

    GLS szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • V.I.P hűségprogram

    Egyedi kedvezmények

  • 180 napos

    cseregarancia

💎 FansBRANDS® V.I.P hűségprogram

Gyűjtsd be a pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra és kedvezményekre!

USA Nagydíj: Meglepő, de magabiztos Leclerc győzelem

USA Nagydíj: Meglepő, de magabiztos Leclerc győzelem

Tóth Krisztián Márk |

Néhány meglepetésre a Scuderia Ferrari dominálta az USA Nagydíjat, az előzetesen favoritnak hitt Lando Norris és Max Verstappen csupán a harmadik helyért csatázott. 

Charles Leclerc a rajtnál remekül ismerte fel a Lando Norris és Max Verstappen által felkínált „kiskaput”, és a negyedik helyről indulva azonnal az élre állt. Honfitársa, Lewis Hamilton is óriásit rajtolt, az utolsó sorból néhány kanyar alatt egészen a 12. (!!) helyig zárkózott, de amilyen gyors volt, olyan hamar érte utol őt a végzete… A brit ugyanott csúszott bele a sóderágyba, ahol George Russell a tegnapi időmérő edzésen, így ő elbúcsúzott a további küzdelmektől. Jött a safety car, majd a biztonsági autó távozásával sem változott meg a lényegi kép: az élen továbbra is Leclerc, Max Verstappen és Carlos Sainz álltak. Mögöttük a két McLaren, Lando Norris - Oscar Piastri felállásban következett. Ezután jött még egy Guanyu Zhou megforgás, és némi küzdelem a mezőny hátsó felében, de már ekkor sejthető volt sajnos, hogy nem a 2024-es USA Nagydíjat fogjuk feljegyezni az évtized versenyeiként.

A kiállások után némileg átalakult az élmezőny, ekkor már a Scuderia Ferrari két autója uralta a futamot, mögöttük Verstappen küzködött a kemény keverékeken. Eltérő stratégiákat, eltérő taktikákat bőven láthattunk, autóversenyzésre emlékeztető momentumokat sajnos annál kevesebbet. A szélsőségesen zárkózó Norristól várhattuk azt, hogy valami tüzet csihol az austini sivatagságba, na meg Liam Lawsontól, aki visszatérő versenyén parádésan teljesített. A verseny intenzitását jól mutatta, hogy a közvetítés vagy tíz hosszú körön keresztül semmi mást nem mutatott, mint a Verstappent üldöző Norrist - azon egyszerű oknál fogva, hogy ezen kívül nem történt semmi. 

Végül Norrisnak összejött a helycsere, de szabálytalanul, így az USA Nagydíjat megnyerő Charles Leclerc, és a második Carlos Sainz mögött végül Max Verstappen futott be harmadikként.

 

Szólj hozzá

Kérjük, vegye figyelembe: a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

FansBRANDS® VIP hűségprogram

Gyűjtsd be a pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra és kedvezményekre!