Sale 20-30-40%

  • 1-2 napos

    GLS szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • V.I.P hűségprogram

    Egyedi kedvezmények

  • 180 napos

    cseregarancia

💎 FansBRANDS® V.I.P hűségprogram

Gyűjtsd be a pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra és kedvezményekre!

Brit Nagydíj, kvalifikáció: Masszív RUSSELL POLE!

Brit Nagydíj, kvalifikáció: Masszív RUSSELL POLE!

Krisztián Márk Tóth |

A három szabadedzés képe alapján meglepetést vártunk, és nem is kellett csalódnunk: „Lebőgő” Red Bull Racing, feltámadó Mercedes, rohadt erős McLaren jellemezte a szombatot.

A Q1 nedves körülmények között indult meg, de a csapadék utánpótlás elmaradása esetén számítani lehetett arra, hogy az etap végére elérkezhetünk a váltóponthoz. Az első gyorskörök után Max Verstappen állt az élre, és mire felkerültek a slickek, Sergio Perez beledobta magát a sóderágyba, számára ezzel véget is ért a kvali. Piros zászló! Az újraindítást követően nem egészen egy száraz körre maradt ideje a mezőnynek, ami pokoli felfordulást okozott a slickeken. Az etapot végül a két Mercedes nyerte Charles Leclerc előtt, míg a két Alpine, Kevin Magnussen és Valterri Bottas idejekorán búcsúzott.

A Q2-re normalizálódni látszódtak a körülmények, nem úgy az erőviszonyok, folyamatosan váltakoztak az élen állók. Vezette fel a második szakaszt Fernando Alonso, Nico Hülkenberg, csak kapkodtuk a fejünket. Végül a Lando Norris, George Russell, Fernadno Alonso trió bizonyult a leggyorsabbnak, míg a kiesők közé meglepő nevek is kerültek: Charles Leclerc, Logan Sargeant, Yuki Tsunoda, Guanyu Zhou, valamint Daniel Ricciardo neve került.

A Q3 első gyorskörei hasonlóképpen alakultak, mint az egész időmérő. Először Norris csípkedte az oroszlán bajszát, majd Russell jelentkezett leggyorsabb körrel. Eközben a már említett oroszlán sokkal inkább hasonlított egy nagyobb kandúrra, mintsem egy ragadozóra a maga ötödik helyével… Valamiért nem úgy festett, hogy a Red Bull Racingnek lesz esélye beleszólni ebbe a versenyfutásba, és így is lett. George Russell újból összehozta a pole pozíciót, Lewis Hamilton és Lando Norris előtt, ezzel összejött a vágyott brit hármas dobogó!

Kíváncsian várjuk, mit hoz a holnapi Brit Nagydíj!

Szólj hozzá

Kérjük, vegye figyelembe: a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

FansBRANDS® VIP hűségprogram

Gyűjtsd be a pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra és kedvezményekre!