Sale 20-30-40%

  • 1-2 napos

    GLS szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • V.I.P hűségprogram

    Egyedi kedvezmények

  • 180 napos

    cseregarancia

💎 FansBRANDS® V.I.P hűségprogram

Gyűjtsd be a pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra és kedvezményekre!

Brit Nagydíj: Meglepő, de SZÉP Hamilton győzelem!

Brit Nagydíj: Meglepő, de SZÉP Hamilton győzelem!

Krisztián Márk Tóth |

Sokesélyes játszmaként indult a Silverstoneban rendezett csörte, és végül az nyerte a versenyfutást, akitől előzetesen talán a legkevésbé vártuk volna: Lewis Hamilton!

A rajtnál minden zökkenőmentesen ment, az élmezőnyben pozíciót csak Max Verstappen tudott nyerni, aki néhány kanyar után harmadiknak zárkózott fel. Pierre Gaslynak már a felvezető kör alatt problémái adódtak, ezért a francia a boxutcába hajtva, Sergio Perezzel együtt startolt el. Mindeközben vészjóslóan lógott az eső lába, és nem is ártott volna, ha megérkezik, mert lassan, de biztosan rettentően unalmas vonatozássá kezdett silányodni a Brit Nagydíj. George Russell ekkorra már komoly előnyt szedett össze, Verstappen pedig nem volt képes előrébb lépni, még Lewis Hamiltonhoz képest sem. A 16 körben érkeztek az első esőcseppek és megérkezett Lando Norris is, aki simán átrágta magát Verstappenen, így már a harmadik helyen haladt a brit. Mire ezt leírtuk, már Oscar Piastri is átlépett a holland versenyzőn… Közben a folyamatosan vizesedő pályán az élen is helycsere történt, Hamilton előzte meg Russellt. Ekkor már őrület volt a pályán, elérkeztünk a váltóponthoz, Russell elvesztette a második helyét, amit Norris vett át tőle. De Norris nem érte be ennyivel, és kisvártatva már ő vezette fel a mezőnyt. Viszont Piastri nagyon tapadt a csapattársra, az eső pedig újra rákezdett. Ekkor már többen intermediate abroncsokra váltottak, nem úgy a McLarenek. Amin az egyik narancssárga autó rajta is vesztett, mert Piastri csak egy körrel később tudott jönni a boxba.

A Red Bullnál viszont nagyon jól időzítettek, és ezzel visszahozták a versenybe Verstappent. A 34. körben aztán megtörtént a dráma, George Russell fülére rászóltak, hogy állítsa le az autóját, ezzel véget is értek a Mercedes újabb győzelmi reményei. Néhány kör múlva újabb váltóponthoz érkeztünk, ám ezúttal már vissza a slickekre és a keményekre. Ez pedig Hamiltonnak jött ki a legjobban, így az élre állt, és nagyon komoly esélye nyílt arra, hogy hosszú idő után újra futamgyőzelmet ünnepelhessen. A kérdés csak az volt, hogy kibírják-e Hamilton autóján a slickek, vagy a Verstappen autójára felpakolt kemény keverék lesz a nyerő? Verstappen nagyon igyekezett, Norrison könnyedén át is lépett, de itt megállt a „tudomány”.

Mindez pedig azt eredményezte, hogy 2021 után Lewis Hamilton újra futamgyőzelmet ünnepelhet, a nagy rivális Max Verstappen és Lando Norris előtt.

Szólj hozzá

Kérjük, vegye figyelembe: a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

FansBRANDS® VIP hűségprogram

Gyűjtsd be a pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra és kedvezményekre!