Sale 20-30-40%

  • Szállítási költség

    VIP tagoknak ingyenes

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Rendelésed mellé

  • 180 napos

    cseregarancia

Hamilton aggódik: „Túl drága lett az autósport”

Hamilton aggódik: „Túl drága lett az autósport”

Tóth Krisztián Márk |

Lewis Hamilton aggodalmát fejezte ki, hogy manapság szinte megfizethetetlenné vált az autó/motorsport belépő kategóriáinak többsége. 

A hétszeres világbajnokot emellett az is zavarja, hogy a sport miatt a gyerekek kimaradnak az iskolából: 

„Őrületesen megdrágult, már a gokartozás is. Pontosan nem tudom, mennyibe is kerül egy szezon a legalacsonyabb kategóriákban, de úgy hallottam, hogy legalább háromszor többet kell fizetni, mint amikor én kezdtem a versenyzést. Ha korábban nem támogatott volna a McLaren, és nem szerződtem volna a Mercedeshez, soha nem tudtam volna ilyen karriert befutni. Nagyon aggasztó, ahogy nőnek a költségek.

És arról is sokat hallani, hogy a gokartozó fiatalok nem járnak iskolába. A szülők mindent egy lapra tesznek fel velük, és a srácok folyamatosan csak edzenek, versenyeznek. A legtöbben nem fognak eljutni a Formula-1-ig, nekik pedig nagy szükségük lenne arra, hogy a civil életben legyen olyan tudásuk, amihez majd nyúlni tudnak.  Szükséges lenne ezt szabályozni, például a licenszet a tanulmányi eredményekhez kellene kötni. Azt hiszem, hogy ez lenne a megoldás, mert ami most van, az nem jó.” - mondta el véleményét Hamilton.

Szólj hozzá

Kérjük, vegye figyelembe: a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

FansBRANDS® VIP hűségprogram

Gyűjtsd be a pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra és kedvezményekre!