Sale 20-30-40%

  • Szállítási költség

    VIP tagoknak ingyenes

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Rendelésed mellé

  • 180 napos

    cseregarancia

Toyota az F1-ben: Már Austintól!!

Toyota az F1-ben: Már Austintól!!

Krisztián Márk Tóth |

A Haas oldalán visszatér a Formula-1-be a japán gyártó, igaz, kicsit másképp, mint az elsőre gondolnánk. Már a következő futamtól megjelenik az autókon a japán cég logója.

A megállapodás nem „elemi” partnerséget foglal magában, hanem egymás erőforrásainak használatát, és mint olyan, új innovációnak mondható:

„Egy új, több éves megállapodás keretében megosztjuk egymással a szakmai tudásunkat, úgy a műszaki forrásainkat is. A Toyota Gazoo Racing a tervezésben, technikai és gyártási folyamatokban segít bennünket, mi pedig a Forma-1—ben szerzett technikai tudásunkat és a csapatunk által nyújtott kereskedelmi lehetőségeket kínáljuk fel.” – áll a bejelentő közleményben.

Noha a Toyota már hosszú ideje levált az F1 körforgásáról, az európai motorsportközpontja a száguldó cikruszra specifikalizálódott, és jelenleg is működik. F1-es csapatoknak adták bérbe, nemrégiben még a McLaren használta. Mindez egy olyan pluszt, humán erőforrást, infrastruktúrát ad a Haasnak, amivel eddig nem rendelkeztek az amerikaiak:

„Óriási lehetőségnek tartom a jövőre levetítve, hogy használhatjuk majd a Toyota Gazoo Racing forrásait és tudását, és élvezhetjük a technológiai és gyártási folyamataik előnyeit is, biztos vagyok abban, hogy ez meghatározó mérföldkő lesz a fejlődésünk szempontjából. Egyértelmű célunk, hogy versenyképesebbé váljunk a Forma–1-ben, ezért pedig egy platformot adunk a Toyota kezébe, amit mérnökileg és gazdaságilag is hasznosíthatnak.” - nyilatkozta Ayao Komatsu csapatvezető.

Szólj hozzá

Kérjük, vegye figyelembe: a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

FansBRANDS® VIP hűségprogram

Gyűjtsd be a pontokat és váltsd be őket értékes ajándékokra és kedvezményekre!