• 1- 2 napos

    Ingyenes szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Minden rendeléshez

  • 180 napos

    cseregarancia

Verstappen MIAMI UTÁN megállapodik Wolffal?

Verstappen MIAMI UTÁN megállapodik Wolffal?

Krisztián Márk Tóth |

Igencsak vad teóriák keringenek az éterben, de be kell látni, hogy ezek nem minden alap nélküliek. Az egyik Max Verstappen távozásával kapcsolatos, és arról szól, hogy a következő verseny után a holland komoly tárgyalásokba kezd Toto Wolffal.

Bár Verstappennek 2028-ig élő szerződése van a Red Bull Racinggel, koránt sem biztos, hogy kitölti azt. Egyik előző cikkünkben már utaltunk arra, hogy az osztrák istálló Adrian Newey elvesztésével komoly lépéshátrányba kerülhet, márpedig valószínűleg ez lenne lesz az utolsó csepp a pohárban, ami megindíthatja a lavinát…

Mindezzel kapcsolatban már konkrétumok is hallhatók, az állítólagos találkozón Max és Jos Verstappen mellett ott lesz Raymond Vermeulen menedzser, a Mercedes három legnagyobb résztulajdonosa, Ola Källenius, az Ineos vezetője, James Ratcliffe, na meg természetesen a Daimler elnök Toto Wolff is. Verstappen persze „nem adja majd olcsón a bőrét”, hiszen garanciát akar arra, hogy viheti az összes, általa kiválasztott szakembert (plusz Helmut Marko). Ezenfelül pedig olyan fizetés van a láthatáron, ami eddig a sportág történetében teljesen ismeretlen volt, csaknem 150.000.000 euró éves szinten. Verstappen márkanagykövet is lenne, ami azt jelentené, hogy visszavonulása után is maradna a csillagosok alkalmazásában.

A Mercedes berkeiben nagyon népszerű a holland, az alkalmazottak 90%-a alig várja a közös munkát. Nyelvi problémáik bizonyosan nem lesznek, hiszen a világbajnoki címvédő az angol mellett németül is tökéletesen beszél.