• 1- 2 napos

    Ingyenes szállítás

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Minden rendeléshez

  • 180 napos

    cseregarancia

Wolff: „A GYENGE autó HAMILTON HIBÁJA is…”

Wolff: „A GYENGE autó HAMILTON HIBÁJA is…”

Krisztián Márk Tóth |

Hol vannak már a mézeshetek, a lehengerlő bajnoki szereplések? Noha még csak 2024 elején járunk, Lewis Hamilton lélekben már „kicsekkolt” a Mercedestől, ezt pedig valószínűleg Toto Wolff is megérezhette.

Olyannyira, hogy a Kínai Nagydíj után meg is jegyezte, hogy a fennálló helyzetben Hamilton is vastagon benne van. Ez akár csak egyetlen évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna! A német Sky Sport adásában nem is fogta magát vissza a sportvezető:

„Egyszerűen ebből elegünk van, ez nem elég jó, nem elég profi. A hétvégén volt egy kis csúcspontunk, a sprintverseny második helyével, de azon kívül nem egy hatodik meg kilencedig helyezés a célunk. Lehet itt újabb okokat fejtegetni itt, meg kifogásokat találni erre, de hogy igazából miért van ez így, azt mind tudjuk. Az autónk egyértelműen rossz, és ez annak is köszönhető, hogy Lewis olyan fejlesztési irány felé terelt minket, ami abszolút zsákutca volt. Borzasztóan félrementünk tavaly is, előtte is, idén is, a Kínai Nagydíjon is, olyannyira, hogy az autó nem is fordult szinte… Ez nagyon-nagyon kevés!

Egy kicsit el vagyunk keseredve, nehéz most ez nekünk, de el kell fogadni, hogy ez a realitás. Jobban akarjuk csinálni, mindig ez a cél, de ha sokadjára nem tudsz megfelelni a saját elvárásaidnak, az rettentően demoralizáló tud lenni. Ekkora sikerek után nem könnyű elfogadni ezt a különösen ínséges és sikertelen időszakot, ami már a harmadik éve tart. És fájdalmas tanulság, hogy minden adott a sikerhez, mégsem vagyunk képesek megugrani azt fizikailag. Nem igazán értjük a miértjét…” - nyilatkozta Toto Wolff.