• Szállítási költség

    VIP tagoknak ingyenes

  • Minden termék

    Raktáron van

  • Ajándék

    Minden rendeléshez

  • 180 napos

    cseregarancia

Meglepő: LECLERC POLE Bakuban

Meglepő: LECLERC POLE Bakuban

Krisztián Márk Tóth |

Némileg meglepő eredménnyel zárult az Azeri Nagydíj kvalifikációja, ugyanis azt viszonylag könnyedén szerezte meg a tegnap még sokat kínlódó és balesetező Charles Leclerc, a Scuderia Ferrari pilótája.

A Q1 nem kis kavarodást hozott, kis túlzással csak az nem állt az élre, aki nem akart. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy javult folyamatosan a pálya állapota, nyilván ezt mindenki tudta, de voltak olyanok, akik extra taktikát próbáltak rá építeni. A szakszt végül sorban a Charles Leclerc, Alexander Albon, Oscar Piastri trió nyerte, míg a kiesők közé Daniel Ricciardo, Lando (!!) Norris, a két Alfa Romeo és Esteban Ocon kerültek.

A Q2 első gyorskörei után Max Verstappen, Charles Leclerc, Sergio Perez vezetést mutatott a kijelző. Ez a hátralévő időben már nem is változott, így a két Red Bull, Leclerc, George Russell, Fernando Alonos, valamint hatodikként Franco Colapinto ért oda a Q3-ba a legelőkelőbb helyeken. A két Haas, Yuki Tsunoda, Pierre Gasly és Lance Stroll számára már nem volt viszont folytatás, ők búcsúzni kényszerültek a további küzdelmektől.

A Q3 legfőbb kérdése a pole pozíciós kiléte mellett az volt, hogy az eddigi három szabadedzés alatt vergődő Red Bull Racing fel tud-e úgy javulni, hogy harcban legyen az első rajtkockáért, netán a futamgyőzelemért? Nos, az első lövések után nem úgy tűnt, hogy ennek van bármilyen realitása. A Ferrarik álltak az élen Leclerc, Sainz sorrendben, közben Alexander Albon és a Williams burleszkbe illő jelenetekkel szórakoztatott bennünket…

Egy darabig úgy tűnt, hogy Oscar Piastri lehet a nyerő, de aztán érkezett Charles Leclerc, és megelőzve őt, valamint csapattársát is, megszerezte az azeri pole pozíciót! Eközben a Red Bull és Verstappen vesszőfutása tovább tart, a hollandot még a harmatgyenge csapattársa is legyőzte…